03-12-04

The Incredibles

Deze film laat zien wat 'the state of the art' is op gebied van digitale film. Eerst was er Toy Story en dan Finding Nemo, maar deze opvolger is uiteindelijk weer het beste wat ik van Pixar animatiestudio gezien heb so far. Pixar blijft zichzelf dus verbeteren met deze avonturenfilm.
 
Het hele verhaal draait om een gezin van superhelden. Bob Parr (Mr. Incredible) en zijn vrouw Helen (Elastigirl) hebben drie kindjes: Violet, Dash en baby Jack Jack. Vroeger hadden zij en hun collega's de hele vredelievende bevolking achter zich totdat de ene claim van een afgunstige burger de andere begon op te volgen. Zo is er een man die zelfmoord wou plegen, gered door Mr. Incredible en hij dient een claim in omdat hij niet 'gered wou worden'. De overheid grijpt in met een 'relocation program' en 15 jaar later zien we de vader van het supergezinnetje wegkwijnen achter zijn bureau. Hij kan de sleur van een gewoon leven niet goed aan en zou graag weer Mr. Incredible uithangen. Dan krijgt Bob weer een opdracht en gaat er in het geheim naar toe. Zijn vrouw Helen ontdekt dat hij in moeilijkheden zit en gaat Bob met het gezin achterna om hem te redden.
 
Het duurt even voor het verhaal in een stroomversnelling terechtkomt maar daarna is het nog meer de moeite. Het is een avonturenfilm die nog levendiger overkomt dan in live action-films. Brad Bird, van The Simpsons en The Iron Giant, levert een grappig en avontuurlijk scenario af dat prachtig in beeld wordt gebracht door Pixar.

10:52 Gepost door Annelies | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

the incredibles Ik vond de film ook echt goed. Wel minder grappig dan finding nemo of monsters inc. En is toy story ook nie van pixar? Of heeft er iets mee te maken, dacht ik toch. ma deze film was echt wel spannend.

Gepost door: tinne daems | 08-12-04

De commentaren zijn gesloten.